Digital detox

Dag 1, opprydding:

  • Slutt å følge unødvendige kontoer på sosiale medier, slett ubrukte apper og slå av push-varsler på de minst brukte appene.
  • Sorter apper i mapper, og slett igjen de minst brukte appene – du trenger ikke nødvendigvis 5 redigerings-apper.
  • Gå igjennom bildene dine og slett bilder som er like hverandre, blurry bilder og screenshots du ikke bruker lengre (jeg har massevis selv!).
  • Flytt alle apper som Instagram, facebook, twitter, etc (media) i egen mappe på neste side av iPhonen din (dette hjelper!), så du har en helt ren første side.
  • Rydd i mailene dine – slett – slett -slett alle reklame/subscribemail du finner, og lag mapper til lønnslipper og annet du vil ta vare på. Innboksen burde være tom! ( sidetips; opprett en egen mailadresse du kun bruker til subscribe/reklame fremover, så slipper du å bruke kjærestens 😉
  • Lagre et nytt bakgrunnsbilde på låst skjerm, og hjemskjerm som en fresh start!

Dag 2; Timeout.

Ikke sjekk (annet enn telefoner/meldinger) telefonen før kl 09 om morgenen, og etter kl 22 om kvelden.

Dag 3; Justeringer

Ladde telefonen i et annet rom, og ikke sjekk den mer enn 1 gang pr time. Om du trenger å skifte fokus, er det kanskje en idé å prøve å lese en av bøkene du har kjøpt for hundre år siden?
Gå deg en tur med en venn, uten telefon. Prat og nyt tiden sammen!

Dag 4; Faste rutiner

Går du inn på vekkerklokkene på iPhone, finner du «leggetid». Still denne inn på kl 22.00 som leggetid, og 09 som vekkerklokke. (legg til en annen enkel alarm på tidspunktet du ønsker å stå opp) Grunnen til at du skal sette på disse tidspunktene, er at når leggetid-funksjonen er aktiv, slåes alle varsler av! dette er en super måte å ikke sjekke telefonen på, for du får ikke noe beskjed om å sjekke noe! La dette bli en fast rutine, og kjenn på at du faktisk blir kveldstrøtt.

Dag 5; Mediefri dag

Logg av alle medier, ikke sjekk noe, ikke tenk på noe. Bare gå på jobb eller skole og fokuser 100% på oppgavene dine. Vær med vennene eller familien og lag en aktivitet sammen. Det sies at en iPhone kan vare i årevis, men mennesker blir eldre hver dag, vi bare legger ikke merke til det… (tankevekker)

De neste dagene er det lett å skli tilbake til gamle vaner, men prøv nå å holde rutinene du nå har lært deg og finn andre ting som kan erstatte mobiltiden. Om du ikke klarer det, er det ikke krise, bare prøv igjen en annen gang – Alle har godt av litt detox av og til!

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s