Hvordan jeg bruker mine notatbøker

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, elsker jeg å fysisk skrive ned ting og tang. Jeg føler meg ofte bedre om jeg bare får «skrive ned tankene» mine dersom jeg virkelig bare ligger og kverner. Det kan være alt i fra en huskeliste, liste over gjøremål, en tanke, eller en plutelig idé jeg får av å kikke rundt i rommet. Uansett hva du ønsker å bruke notatbøker til, kan jeg varmt anbefale å bruke dem til mental detox! Idéen med dagens session, er å gi en liten brukerguide for deg som ønsker å få litt mer ut av notatbøkene dine.

F eks min favoritt: Moleskine! Dette er min holy grail av notatbøker. Der får du sider som er nydelige å skrive på, i form av kalendere, linjer, uten linjer, hard og soft cover – og denne; en du kan rive ut sidene som små lapper om ønskelig, uten å faktisk ødelegge boka. Det følger også med små stickers du kan bruke som punkter eller inndeling av kategorier. Jeg bruker disse til hvert sitt formål. Da denne typen kommer i 2-pk, kan du kalle bøkene akkurat det du har behov for. Du trenger ikke kjøpe dyre ferdiglagde «Journals» om du ikke ønsker det. Du lager de enkelt selv! Her kommer et par eksempler, så du kommer i gang:

Crappytude Journal. Hehe, navnet sier seg selv. Her skriver du ned alt du virkelig ikke vil tenke på lengre! Få ut all frustrasjon og legg vekk boken.

Idebanken. Er hjernen din mer kreativ enn hukommelsen? Skriv ned i boken! Neste gang du ser i boken, kanskje du har enda en ny idé du vil legge til?

Grattitude Journal. Denne er fin! Skriv ned ting du er takknemlig for, og setter pris på å ha i livet ditt. Det kan være en setning eller et ord du skriver ned hver kveld, eller kanskje en tegning ? Slå deg løs!

Oppskrifter. Hvor mange jukselapper har du liggende i huset? Jeg har maaaange.. Samle dem i boka di! Kjempelurt, og terapautisk. Da får du ryddet opp i løse lapper, og vært kreativ samtidig. NB; husk å kaste alle smålappene når du har skrevet de ned!

There you have it – en flerdimensjonal «Bullet Journal» laget av deg, til deg. Test gjerne ut konseptet du også! Om det ikke fungerer for deg, så har det sikkert vært morsomt å lage?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s