Home detox – hvordan gikk det?

Jeg har prøvd gjentatte ganger å holde ting ryddig og finne rett plass til alle møbler og ting og tang hjemme. Hvordan gjør man det?

Etter å ha lest Marie Kondo, ble jeg naturligvis inspirert, og startet prosessen. Først klær, så bøker, så alt annet. Etter kategori, ikke rom. Dette var nøkkelen for min del! Det er en utrolig lang prosess, og det kan føles som om man aldri blir ferdig, føler seg overveldet og til slutt gir opp. Det gikk opp for meg at jeg egentlig gjør dette jevnlig, altså, kaster og sorterer ting. Men, jeg er dårlig på å velge det jeg vil beholde, og hvor de skal oppbevares. Det har vært en runddans hele veien hos oss, vi kaster og kvitter oss med ting, men så kjøper vi nye ting. Kan man kalle det detox da?

Svaret mitt er nei, for det blir jo rotete med en gang! Så jeg startet prosessen igjen. Denne gangen var jeg mer opptatt av hvor ting skulle oppbevares, og at samme kategori skulle ligge i nærheten av hverandre, som Kondo anbefaler. Da knakk jeg koden! Og vertikal lagring er fantastisk! Og i skuffer. Jeg kvittet meg med alle åpne hyller på soverommet, og la alt i skuffer i stedet. På denne måten jeg visste nå hvor jeg hadde ting, og jeg fikk mer plass i rommet. Det er lettere å ta vare på ting man er glad i når alt har sin egen plass. Lærdom; Ikke stapp skapene – legg alt frem og se over hva du faktisk har! Deretter legger du ting på plass.

Nå er det gøy å rydde for hele familien! No kidding, nå er det bare å legge ting på plass igjen der du fant det. Ferdig snakket. Ikke legg det en midlertidig plass bare fordi du ikke orker der og da å åpne skapet. Gjør det med en gang!

Nå kommer vi inn på vaner og uvaner. Jeg er en som elsker orden, men som godt kan være slurvete og lat også. Dette straffer seg ofte. Det er lettere å vente med ting når man er skrudd sammen slik.. Kan godt vente 5 dager med å brette klesvask f eks. Et annet tips jeg plukket opp er fra «Clean my space» fra YouTube. Hun nevner mange tips og triks, men det var et jeg bet meg merke i. Når du er på vei til et annet rom, ta med deg det du kan som ikke hører hjemme på rommet du går i fra. F eks et tomt glass. Lett å gjøre, lett å lære bort!

Konklusjon: å omgi seg med ting som bringer gode minner eller får deg til å føle deg glad, er en effektiv metode! Jeg vil også kort nevne at jo mindre ting og gang jeg har rundt meg, jo lettere til sinns føler jeg meg. Jeg liker minimalistiske preg i et rom, for jeg føler det er ryddigere. Mens andre kanskje syns det ser sterilt ut, finner jeg glede av det. Finn din greie!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s